onsdag 23 december 2015

Julförberedelser

Hej på er! Igen har Veckans Uppskattning lämnat i söndags men kan slänga in den här i slutet av inlägget, tänkte bara uppdatera bloggen mellan julgodis fixandet och andra julsaker. Så ni har ju kanske läst här om hur en typisk Nyvall jul är så med andra ord så är det ingen skillnad detta år heller, men det är lugnt vi stressar ändå inte. Jag har julstädat mitt rum idag, putsat damm och sånt, lagt upp min julstjärna i fönstret, tänt ljus och har det väldigt mysigt här i mitt rum. Nu så håller jag på med julgodiset för det är ju ingen jul utan hemlagat julgodis, ischokladen och wienernougaten är fixad så nu är det bara knäcken kvar. Brukar annars nog också laga chokladtryfflar men eftersom det är endast jag som äter dem här hemma så skippade jag det iår. 

Hade menat lagat godiset imorgon men eftersom jag står för mestadels av julmaten så fick det bli idag istället. Vi har egentligen det samma på julbordet som alla andra år, köttbullar,skinka, prinskorv, potatisgratäng och morotslåda, sen kanske också nån sallad och as always plommonkräm med grädde till efterrätt. Köttbullarna och potatisgratängen står jag för eftersom jag själv faktiskt älskar mina köttbullar och potatisgratäng.

Här förut så hade jag ingen julfeelis alls men det kommer faktiskt lite smygande, lyssnar på julmusik från Spotify på samma gång jag trixar och på i köket. Även bara det där att jag la upp stjärnan i mitt rum så blev det mera "juligt". Men nu innan jag fortsätter med mitt julgodis så ska jag berätta för er vem eller vad som skulle blivit Veckans Uppskattning i söndags.

Mina tjejer.

Mina fina tjejer som jag känt sen barnsben och hållit ihop med sen dess. Även tjejerna som jag lärde känna först i högstadiet så känns som jag skulle ha känt dem i en evighet. Så värdefulla. Och så otroligt kul vi hade i lördags på den traditionella och årliga "julåpsiton". Fyfan så jävla kul!. Fast man inte träffar alla så ofta så är det ändå samma sak. Så häftigt ändå att alla vi som har känt varandra sen dagis ungefär, både killarna och tjejerna så umgås fortfarande i samma gäng. asså det ni, det är guldvärt. Vänskap. Plus att det  som jag nämnde har kommit till några men det är som alla skulle ha känt varande från barnsben.

Så ingen tvekan om att Veckans Uppskattning går till denna vänskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar