måndag 2 november 2015

Veckans uppskattning

Detta inlägg skulle egentligen kommit upp igår men kom hem sent från killens och orkade inte lägga på datorn så det lämnade. Anyway något som jag lagt märke till och säkert många andra också, är att hur lätt det är för vissa folk att skriva elaka saker och syssla med näthat och hat överlag, speciellt lätt är det ju för folk när dom sitter bakom sin skärm och kommenterar som anonym, det är ju skit strongt alltså (or not). Varför ska det vara svårare att skriva snälla saker, saker man uppskattar? Så här tycker åtminstone jag: Kan man inte säga det öga mot öga så är det lika bra att hålla käften.

Så med detta så tänkte jag köra varje söndagkväll "Veckans Uppskattning", och vad innebär detta då? Well istället för att man klankar ner på folk och saker och blaablaaa och annat onödigt så tänker jag skriva något jag uppskattar under veckan som gått. Det kan vara en person, en sak, vad som helst egentligen. Jag tycker det är viktigt att visa uppskattning, åt sin familj, åt sina vänner, åt sin respektive och så vidare. För vad är vitsen med att sprida negativitet egentligen? Nu säger jag inte att jag är världens positivaste själv heller, det är klart att jag har dåliga dagar ibland men oftast så försöker jag hitta något jag kan uppskatta fast det är dåligt, något positivt kommer det ur allt.

Som till exempel idag när min lilla kissemiss Bronson nästan blev uppäten av en jakthund som var ute på fel språng så det menade sluta illa men som tur så hann katten undan och klarade sig utan skador, endast lite skärrad. Så just idag så uppskattar jag att min katt var snabb nog och gömde sig i vedlidret. Troligen använde han upp ett av sina nio kattliv så nu har han väl bara åtta kvar då men. (skämt åsido)

Men under denna vecka som gått så ska jag ta en sak som hände i lördags, som gjorde mig glad och något jag uppskattar. Och det var i kön till Melody när två helt random finska tjejer berömde min make-up, "Hieno meikki", "Upea" fick jag höra. Och såklart svarade jag tillbax med ett "Kiitos" förstås. Desvärre så pratade dom vidare med mig på finska och jag som suger på finska så förstod ju bara när dom sa att jag hade fin sminkning men fattade nada när dom sen började prata hela meningar så jag stod där leendes (vilket inte var det lättaste pga min fake sår i ansiktet) och nickade och låtsades förstå vad dom menade med att säga "joo" till allt. Inte min finaste stund så att säga men fattade ändå så pass mycket att dom sa nog inget elakt och så såg det nog ut som  att dom förstod att min finska inte var den bästa haha. Men åtminstone Veckans Uppskattning går till dessa tjejer!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar