lördag 28 november 2015

Kan någon förklara detta för mig.

Har kikat in på bloggar, hört andra talat om hur länge dom måste ha på sig för att sminka sig och jag blir chockad varje gång jag hör att nån måste ha minst en timme eller två för att fixa sin make up. Alltså va? Gör ni det i slow motion eller? Är ni överdrivet noggranna? Vad gör ni som tar så jävla länge för att sminka sig?

Jag själv sminkar mig också jo men aldrig att det skulle ta ens en timme, när jag sminkar mig så tar det högst 10 minuter. Och då har jag:

Smörjt in mitt ansikte i en ansiktskräm.
Applicerat foundationprimer
Applicerat sjävla foundation
Applicerat ett transparent puder
Böjt och målat ögonfransarna med mascara
Fixat och fyllt i min ögonbryn
Applicerat highlighter,bronzer och rouge för att få fram konturer.
Ibland använt någon ögonskugga och läppstift.

Done. Det där brukar ta 8 minuter ibland 10. Och det ser bra ut,det är jämt och finns inget att klaga på. Jag skulle inte ens ha ro att stå en timme för att fixa fejset.

Alltså på riktigt vad gör ni om det tar en timme?


3 kommentarer:

 1. Ifall ja ska smink mej i en timme så skae nog finnas en massa olika ögonskuggor som ska blendas å lösögonfransar som ska på. Ifall ja har som mål att snabbt laga me så hinner ja nog me allt he på en halv, å ti vardags tar e nog bara 5-8 min (olika concealer, puder, contouring, ögonbryn, mascara å ibland läppstift). Men oftast så vill ja ta e lugnt å va superduper noggrann om ja ska på fest osv, så ja int blir stressad åv att ja har tidspress å böri svettas bort sminki osv. så tå kan nog hår, smink å kläder lätt ta en tiima :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ... åså tycker ja att smink e så otroligt kul så ja kan sita med e hur läng som helst egentligen x)

   Radera
 2. Jag förstår inte riktigt heller. Eller nå, om man gör en avancerad makeup med typ 10 olika nyanser på ögonskugga och diverse andra produkter, typ. Men jag gör en komplett makeup med 3 olika ögonskuggor och allt annat som "hör till" på kanske 20 minuter i en normal takt. Vardagsmakeupen är så simpel att den går på typ 5 minuter. :)

  SvaraRadera