tisdag 20 oktober 2015

Kaffedrickare eller inte

Egentligen är jag ingen kaffemänniska, jag behöver inte en kaffekopp på morgonen direkt när jag vaknar eller efter maten. Förut när jag gick i skolan ännu så drack jag mycket kaffe, jag drack även mycket kaffe när jag var på mina praktiker och när jag sommarjobbade vid  Fjärdens Kaffestuga i Oravais. Men nånstans så föll mitt kaffedrickande bort, troligen i det sammanhäng när min mage började krångla för då prövade jag hålla bort ganska många saker för att se om min mage blev bättre och då skippade jag kaffe en bra stund och det har nu tydligen hållit i sig. 

Visserligen så händer det nog sig ibland att jag tar mig en kopp, till exempel på pauserna när jag är och vikarierar men här hemma dricker jag aldrig kaffe, inte ens om mamma frågar om jag vill ha så brukar jag ändå inte dricka. Däremot så caffé latte, iskaffe, cappuccino, frappe och andra kaffebaserade drycker/drinkar så dricker jag gärna, typ varje gång jag är på café eller har tillgång till sådan dryck. Samma gäller typ saker som är smaksatt med mocka, kaffe så är något jag älskar, kaffeglass till exempel.

Men så kommer det där kaffe suget ibland, inte ofta men ibland som till exempel för några minuter sen när jag satt och snackade med min mor så slog det till. Från ingenstans så blev jag så jävla kaffesugen, dock så hade mamma bara kokat åt sig själv..Men hon är så pass snäll så hon lämnade halva kaffet åt mig haha. Dock fick jag dricka det kallt för hällde i för mycket mjölk.

Hur är det med er ? Är kaffe ett måste för er? Och hur brukar ni dricka ert kaffe, med mjölk,socker eller utan? Själv har jag alltid mjölk eller grädde i och en sockerbit när jag dricker kaffe och behöver oftast ingenting med att tugga på heller, men bastogne kex passar alltid med en kaffekopp!


2 kommentarer:

  1. Jag är te-drickare. Men har blivit smått "tvingad" att börja dricka lite kaffe i och med att min pojkvän är italienare... ;) Men är försiktig med kaffedrickandet, för vill det sig illa kan jag börja må riktigt dåligt av det (speciellt espresso då) - en gång blev jag mer eller mindre sängliggande ett par timmar för att jag mådde så otroligt dåligt (men då var jag extremt dum och drack 2 espresso inom ett par-3 timmar.. Finländskt kaffe rör jag inte alls, utan håller mig till enbart te när jag är i Finland. :)

    SvaraRadera
  2. Och ja, OM jag dricker kaffe så kan det bli espresso med lite skum i (men aldrig på tom eller halvtom mage numera), cappuccino, leche leche (spanskt/kanariskt påhitt som jag bloggat om här ifall nån är nyfiken: http://marvelicious.blogg.se/2015/february/jag-som-aldrig-skulle-bli-kaffedrickare-2.html) eller moka-bryggt kaffe i sann italiensk anda ;)

    SvaraRadera