onsdag 28 oktober 2015

How to do: Open Wounds

Tänkte jag skulle förklara för er hur jag gjorde mitt hemmalagade öppet sår. Några steg för steg bilder har jag inte för tänkte inte att det skulle bli så pass bra som det blev och hur förvånansvärt LÄTT och KUL det var! Anyway, jag tog lite inspiration från Pinterest och youtube bara för att se hur man skulle börja sen så kollade jag inte annat utan jag lät min fantasi flöda fritt.

Jag använde detta:

-Erikeeper
-Hushållspapper
-Rött nagellack (O.P.I)
-Mary Kay's foundation (desvärre så var det mammas som hon aldrig använder så den passade inte riktigt min ljusa hudton men det gick bra ändå)
-Rött läppstift från MaxFactor

Eller näe vet ni vad skit i det jag har skrivit, för det går lika bra med vilket jävla märke som helst bara ni i grund och botten har: Lim, hushållspapper, rött läppstift, rött nagellack, foundation, lite puder och saker, bronzer och sån där skit, grå/svart ögonskugga, örontops, penslar av olika slag och en pincett. En hårfön är också bra att ha.

1).Jag började med att klippa till några kvadratbitar av hushållspappret i den storlek jag ville ha. Sen så penslade jag lim på min hand i samma form som pappret. Tryckte på pappersbiten, penslade lim, la nästa pappersbit, penslade lim och så vidare tills jag var nöjd med antalet lager. Tror det blev typ fem lager. Eftersom jag inte hade tålamod att vänta att det skulle självtorka så använde jag hårfönen och blåste torrt. Före allt detta så kan ni även klippa till örontopsen som blir som ben.

2).  Nästa steg jag gjorde var att ta med pincetten och "riva" upp sår i den form jag ville ha och placerade sen ditt mina "ben" på önskad plats. Efter det så penslade jag på foundation över det hela (inte så mycket på "benen"), här kan man vänta tills foundation har torkat lite och sen om man vill pensla på lite bronzer, puder och sådant för att få en jämn hudton.

3). Nu börjar det roliga! Nämligen att försöka göra det så pass realistisk som möjligt, jag började med att pensla på nagellack på "djupare" ställen och på skarven för att få en mörkare röd ton där. Egentligen så använde jag inte läppstiftet så mycket men duttade lite här och där jag tyckte det behövdes men mestadels använde jag nagellacket. 

4). När jag var nöjd med det så tog jag både grå och svart ögonskugga och penslade in min hand på det, tyckte det blev en häftigare "effekt" på det hela med en grå hand, den såg ju aningen död och zombie ut vilket är väl lite meningen också.

Så detta med detta, så här gjorde åtminstone jag men sånt här kan man variera i all oändlighet och göra precis hur man tycker och vill! 
Hahahaha som ni ser så var jag väldigt "organiserad" när jag gjorde detta..

Slutresultatet! (Nikon D3200)

1 kommentar: