tisdag 15 september 2015

Peanut Butter Cups

Får mycket inspiration från Sara och hennes blogg, speciellt när det gäller träning och kost för let's face it hon vet en aning mer om träning och sånt än vad jag gör. Förutom att hon är min bästa vän och vi talar delvis mycket strunt med varandra och har aningen dålig humor (läs:världens bästa humor) så är hon en jag frågar ofta saker av när det kommer till just träning och hälsosam kost, känns bra att veta att man har en man kan fråga sådant av som man är lite osäker på själv. Anyway, så hade hon lagt in ett inlägg om ett nyttigare snacks som jag tänkte att jag skulle laga men det blev inte av istället så tog bara inspiration från jordnötssmöret hon hade i sitt snacks och sen googlade jag lite idéer och slutresultatet blev nyttiga Peanut Butter Cups, eller nyttigare för dom innehåller ändå mörkchoklad.. Och jag har till och med ansträngt mig lite för det här inlägget.

Så här gjorde jag:

Först blandade jag alla ingredienser till bottnen till en smidig "deg", rullade till sju stycken bollar som jag sen tryckte ut i muffinsformar och in i ugnen på 175 grader i ca. 10-15 minuter. Ingredienserna till botten är:

20 gram smör
0.5 dl mandelmjöl
1 msk kokosflingor
2 tsk kokosmjöl
2/3 msk kokossocker
Pyttepytte lite vaniljsocker, kan uteslutas.


Under tiden formarna var i ugnen så smälte jag choklad över vattenbad, när all choklad var smält så blandade jag med lite kokosolja för att få den lite tunnare.

Så här såg bottnarna ut efter jag hade tagit ut dem ur ugnen.


Lägg en klick jordnötssmör på varje botten, gör detta när bottnarna ännu är varma för då är det lättare att få ut jordnötssmöret över hela botten.


Jag ville ha lite mera "crunchighet" i mina butter cups så jag la lite krossade hasselnötter över före jag hällde på chokladen.Sen så är det bara att hälla på chokladen så att det täcker jordnötssmöret, jag garnerade mina med lite krossade hasselnötter också före jag la dem in i frysen tills chokladen hade stelnat.

SLUTRESULTATET!

Dom var väldigt goda men jag la aningen för mycket mörk choklad för det tog över jordnötssmaken lite, man skulle även kunna blanda ut jordnötssmöret lite för att få det lite mera lätt. Det var ganska "tung ätet" så att säga.
1 kommentar: